Afvallen voor kinderen

Is afvallen voor kinderen aan te raden?

Het is een feit dat 1 op de 7 kinderen in Nederland in meer of mindere maten overgewicht heeft. Toch kun je een kind niet ‘zo maar’ een dieet laten volgen. Afvallen voor kinderen is geen goed idee. Kinderen zijn volop in de groei, er gebeurt van alles in het lichaam en dit kost veel energie. Om dan op de calorieën te letten wordt niet aanbevolen. Als kinderen overgewicht hebben is de kans groot dat ze hier ook last van zullen hebben als ze volwassen zijn. Afvallen voor kinderen lukt het beste door hen een nieuwe levensstijl aan te leren.
Niet voor niets luidt het gezegde: jong geleerd is oud gedaan…

Kun je afvallen met gezond eten?

Om een kind met overgewicht te helpen, kunt u het beste beginnen met kleine veranderingen toe te passen in het totale eetpatroon en de levensstijl voor iedereen van het gezin. Het belangrijkste is dat kinderen gezonde voeding binnen krijgen met vitaminen en mineralen. Uw kind kan dan prima afvallen met gezond eten. Uitgangspunt is om het gewicht te stabiliseren. Tevens is het belangrijk dat kinderen verschillende smaken leren kennen. Iedereen weet dat groente eten vaak een moeizaam proces is. Het heeft tijd nodig. Door verschillende groente aan te bieden, werkt u aan de smaakontwikkeling. Begin met het kiezen van een of twee stappen en werk op deze manier geleidelijk naar een gezondere levensstijl toe.

Afvallen voor kinderen: 4 belangrijke tips

  • Geef het goede voorbeeld!
  • Werk aan smaakontwikkeling
  • Eet bewust
  • Meer bewegen

Kindergewichtsconsulent Manon van den Oord ondersteunt u, uw kind of het gehele gezin bij het vinden van een evenwichtig eet- en beweegpatroon. Een kindergewichtsconsulent heeft als uitgangspunt om kinderen te stimuleren om gezond te eten, en daardoor te stabiliseren in hun gewicht. Het doel is: afvallen met gezond eten. Van een dieet is geen sprake.

 

Neemt u gerust contact op als u vragen heeft over het begeleidingstraject van kinderen en jongeren.

 

 

Reageren is niet mogelijk