BGN gewichtsconsulent

Verantwoord afvallen met een BGN gewichtsconsulent

Manon van den Oord is als BGN gewichtsconsulent aangesloten bij de beroepsvereniging. De BGN is sinds 2005 de representatieve beroepsvereniging voor professionele gewichtsconsulenten. Zij geeft bekendheid aan het beroep BGN gewichtsconsulent en waarborgt de kwaliteit van de aangesloten leden door middel van diploma-eisen en verplichte nascholing. De BGN is een actieve beroepsvereniging en telt inmiddels meer dan 2000 leden.

 

Voorwaarden voor een BGN-gewichtsconsulent:

  • In het bezit van een geldig diploma gewichtsconsulent van één van de geaccrediteerde opleidingen.
  • Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het vakgebied via onder andere bij- en nascholingen.
  • Begeleiding van cliënten volgens het BGN-behandelprotocol.
  • Verkoop van dure maaltijdvervangers, afslankproducten of andere “wondermiddeltje” is niet toegestaan.
  • Privacy waarborging. Informatie wordt, zonder toestemming, niet met derden gedeeld.
  • Bij een geschil geldt de BGN-klachtenprocedure.

Het grote voordeel is dat een BGN gewichtsconsulent is aangesloten bij een toenemend aantal Zorgverzekeraars. Dit kan betekenen dat de begeleiding (deels) wordt vergoed.

 

Belangrijk om te weten!

Gewichtsconsulent is een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen een praktijk kan openen om als voedingsadviseur aan de slag te gaan. Of u een onderbouwd voedingsadvies krijgt is dan niet zeker. Een BGN gewichtsconsulent is een gediplomeerd voedingsadviseur waarvan u weet dat hij of zij zich houdt aan de voorwaarden van de branchevereniging.

 

Wilt u weten of uw behandeling wordt vergoed? Neem contact op met voedingsadviseur Manon van den Oord van Kleur je Voeding of met uw zorgverzekeraar.

 

 

Reageren is niet mogelijk