Snel en gezond afvallen

De maatschappij anno 2018: snel en gezond afvallen

Op sociaal- en werkgebied wordt er veel van een ieder gevraagd. Het is de tijd van snelle contacten via internet, social media, mail en whatsApp. Iedereen is druk, alles moet snel. Dit zien we terug bij hulpvraag aan de gewichtsconsulent. Tijdens consulten krijg ik vaak de vraag: hoe kan ik snel en gezond afvallen? Hoeveel gewichtsverlies is mogelijk per week? De cliënt wil namelijk snel en gezond afvallen. Mijn advies is om juist niet te focussen op snelheid. Houdt u bezig met gezonde voeding en een actieve leefstijl, in plaats van het getal op de weegschaal. Als u uw lichaam niet de voedingsstoffen geeft die het nodig heeft, valt u misschien wel af, maar ziet u er vaak ook slechter uit. Gezonde voeding heeft een belangrijke invloed op uw energieniveau, stoelgang, concentratievermogen en gemoedstoestand.

 

Hoeveel invloed oefent u uit op uw gezondheid?

Eigenlijk weet iedereen het wel; groente en fruit zijn belangrijke leveranciers van vitaminen en mineralen. Het zijn niet voor niets de grootste vakken in de Schijf van 5. Toch eten we maar net aan 125 gram groente per dag. Althans de meeste Nederlanders. Voor uw gezondheid is dit een gemiste kans.

 

Eet zoveel mogelijk verschillende groente

Groente bevatten weinig calorieën en hebben een hoge voedingswaarde. Groente zoals courgette, broccoli, spinazie, kool, ui, tomaat en wortel voorzien het lichaam van belangrijke voedingsstoffen In de Kleur je Voeding workshop gezonde voeding frissen we de kennis van gezonde voeding op. Ook leert u hoe u die 250 gram groente per dag gemakkelijk kunt halen. U krijgt praktisch tips en stelt zelf een gezonde maaltijd samen. Tijdens de workshop gezonde voeding gaat u samen met de andere cursisten aan de slag. Dat is wel zo gezellig en u onthoudt de tips ook beter.

 

De Kleur je Voeding workshop gezonde voeding wordt gegeven in MFC de Plataan in Boskoop. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers per workshop. Interesse? Meld u aan via onderstaand formulier.

 

Reageren is niet mogelijk